Deel dit artikel
-

Vergelijk.nl neemt ook deel boedel Cedron over

Vergelijk.nl heeft de domeinnaam van het failliete ConsumerDesk.nl overgenomen. Daarnaast heeft het bedrijf het databestand met productinformatie van het overkoepelende softwarebedrijf Cedron gekocht. Daarmee is er weer een deel van de boedel van het failliete Cedron verkocht. Eerder al nam het Duitse EMS de software van Cedron over.

Vergelijk.nl is van plan het databestand van Cedron te gebruiken voor de eigen productvergelijker. Sinds een maand biedt de site naast prijzen vergelijken ook op detail niveau productinformatie aan, aldus Vergelijk.nl. Dat is nu al mogelijk voor de productgroepen digitale camera en mobiele telefoon.

Met het gekochte databestand is een basis gelegd voor de vele categorieën die nog volgen, aldus Vergelijk.nl. Van duizenden producten is door ConsumerDesk uitgebreide productinformatie vastgelegd, inclusief een plaatje van het product. Met deze detailinformatie per productgroep is het voor Vergelijk.nl naar eigen zeggen relatief eenvoudig om de productvergelijkers op de eigen site snel te lanceren.

Het domein ConsumerDesk.nl is eveneens overgenomen door Vergelijk.nl. Bezoekers van de site worden doorgestuurd naar Vergelijk.nl. Het Utrechtse bedrijf wil op deze manier de bezoekers van ConsumerDesk alsnog van dienst zijn met uitgebreide prijs- en productinformatie.

Eerder werd de software van het failliete Cedron al gekocht door het Duitse EMS. Het Duitse bedrijf zei bij de overname niet te azen op de klanten van Cedron. Wel zei het de bestaande klanten van Cedron te gaan ondersteunen. Cedron ging begin maart 2004 failliet. Het werd nooit een commercieel succes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond