Deel dit artikel
-

Vergelijk.nl indexeert Duitse aanbod Amazon

Vergelijk.nl breidt zijn werkgebied uit en geeft sinds twee weken ook zicht op het Nederlandse aanbod van Amazon in Duitsland. “Het verontrustende”, zegt oprichter Ben Kerkhof van de vergelijkingswebsite “is dat Amazon onder de populairste artikelen veel goedkoper is dan Nederlandse winkels.”

De Nederlandse site is naast Tweakers de enige andere externe zoekmachine met wie Amazon werkt om zijn bereik te vergroten. Niet dat ze dat nodig hebben, maar het is wel weer een stapje om zich dieper te nestelen in de Nederlandse e-commercewereld.

“Ze geven goeie prijzen en dat is verontrustend. In Nederland zijn we heel goed in fulfillment: vandaag besteld en morgen in huis. Amazon kan dat niet beter. Wat ze toevoegen echter is de belangrijkste p in de marketingmix: prijs. En dan kun je er ook nog eens met iDEAL betalen.”

Een kleine steekproef leert dat Amazon bij meer dan vijftig procent van de items uit de top tien op Vergelijk.nl goedkoper is. Dat geldt met name voor elektronica. Die kan de e-commercegigant vanwege zijn schaalgrootte voordelig inkopen bij de fabrikanten, niet zelden de grote A-merken.

Kerkhof signaleert bovendien dat eenderde van de verkopen die hij helpt realiseren terecht komt bij externe verkopers die Amazon enkel als uithangbord gebruiken. Concurrentie voor de verkooppartners van bol.com.

Foto: August Brill (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

“Ze geven goeie prijzen en dat is verontrustend.” Huh?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond