Deel dit artikel
-

Vergunning online gokken alleen bij twee jaar niet specifiek op Nederland gericht aanbod

Bedrijven die een online kansspelvergunning willen aanvragen, moeten de twee jaar voorafgaand aan de datum van indienen zich in ieder geval hebben onthouden van online kansspelaanbod dat specifiek is gericht op Nederlandse consumenten. Dit staat in de concept-beleidsregel die de Kansspelautoriteit (Ksa) heeft gepubliceerd.

Met de publicatie geeft de Ksa een eerste indicatie aan mogelijke vergunningsaanvragers over de invulling van de zogeheten betrouwbaarheidstoets. De Ksa houdt daarbij rekening met de ‘motie-Postema’ die de Eerste Kamer aannam op 19 februari 2019 tijdens de behandeling van de Wet Kansspelen op afstand. Deze wet maakt online gokken onder strikte voorwaarden legaal.

De conceptbeleidsregel wordt op een later moment definitief vastgesteld. Daarnaast zijn er nog meer eisen waar aanvragers van een online kansspelvergunning aan moeten voldoen. Zo stelt de nieuwe wet naast betrouwbaarheidseisen ook eisen op het gebied van verslavingspreventie, financiën en bedrijfsvoering.

n de concept-beleidsregel staat dat bij een aanvraag voor een online kansspelvergunning wordt gekeken naar een aantal criteria:

Was er een website met de extensie .nl?
Gebruikte de aanbieder de Nederlandse taal?
Gebruikte de aanbieder betaalmiddelen die uitsluitend of grotendeels door Nederlanders worden gebruikt?
Heeft de aanbieder reclame gemaakt op tv, radio of in gedrukte media, gericht op de Nederlandse markt?
Werd er voor het aanbod gebruik gemaakt van een of meer domeinnamen met daarin typische aan Nederland refererende begrippen in combinatie met kansspelaanduidingen?
Bevatte(n) de website(s) waarop de kansspelen werden aangeboden één of meer kenmerken waaruit gerichtheid op Nederland is af te leiden?

Als er van één of meer van deze criteria sprake is, krijgt de aanvrager geen vergunning.
online aanbod specifiek gericht op de Nederlandse markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond