Deel dit artikel
-

Verkoop van Bitcoin Ordinals stijgt

De vraag naar Bitcoin Ordinals is dit jaar constant gestegen. Uit gegevens van CryptoSlam blijkt dat de totale omzet van Ordinals een piek heeft bereikt van meer dan 1,7 miljard dollar.

Bitcoin Ordinals maken het mogelijk om digitale items, zoals afbeeldingen en video’s, aan een satoshi (de kleinste eenheid van Bitcoin) te koppelen. In die zin lijken ze op de non-fungible tokens (NFTs).

Feitelijk is een Ordinal is een inscriptie op een satoshi. Een bitcoin bestaat uit 100 miljoen van zulke satoshi’s. Een inscriptie kan de vorm aannemen van een afbeelding, oftewel een NFT, maar kan ook een stuk tekst zijn. Voorstanders zeggen dat je op deze manier ongecensureerde informatie op de Bitcoin blockchain kunt publiceren.

Het aantal Ordinals-kopers is inmiddels gestegen tot meer dan 269.000, terwijl het aantal verkopers is gestegen tot meer dan 240.000. Het totale aantal transacties bedroeg tot nu toe meer dan 1,59 miljoen.

De stijging in populariteit van Ordinals lijkt ook het gevolg van de notering van ORDI op handelsbeurs Binance. ORDI is de op één na grootste BRC-20 token en werd op 7 november verhandelbaar. ORDI, gecreëerd door de anonieme ontwikkelaar Domo, maakt gebruik van het Ordinals-protocol

De handel in Ordinals heeft een keerzijde. Het is zo druk geworden op het bitcoinnetwerk dat een enkele transactie op dit moment tientallen dollars kost.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond