Deel dit artikel
-

Verkoop cameratelefoons stijgt explosief

Het aantal mobiele telefoons met ingebouwde camera's zal explosief stijgen, aldus InfoTrends/CAP Ventures: van 178 miljoen in 2004 naar 860 miljoen stuks in 2009. Over vier jaar zal naar verwachting 89 procent van de verkochte mobiele telefoons met een camera zijn uitgerust.

De belangrijkste reden van die stijging is volgens InfoTrends/CAP dat de camera’s steeds meer mogelijkheden krijgen, zoals zoom en autofocus, en dat de prijzen snel zullen dalen. Infotrends heeft zijn bevindingen vastgelegd in het deze week verschenen rapport Mobile Imaging – Technology Trends, Consumer Behavior, and Business Strategies.

“Mobiele beeldverwerking zal eenzelfde impact hebben als het gebruik van e-mail voor documenten,” zegt Jeff Hayes van InfoTrends/CAP Ventures. Hayes verwacht dat in 2009 227 miljard beelden zullen worden geschoten, meer dan met traditionele foto en filmcamera’s. Volgens Jayes is er grote kans dat camerafoons traditionele camera’s zullen vervangen.

Op dit moment geeft 12 procent van de Japanse consumenten al aan dat hun camerafoon hun belangrijkste camera is. Consumenten in Noord Amerika en China maken zeker twintig opnamen per maand per hun mobiele telefoon. Acht tot tien procent van de beelden worden uitgeprint, maar veel vaker worden de beelden met andere gebruikers gedeeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond