Deel dit artikel
-

Verkoop crypto’s in Nederland aan banden gelegd

Het kabinet gaat de verkoop van crypto’s strenger reguleren. Kopers van crypto’s mogen straks niet meer bewust verkeerd geadviseerd worden. Ook wordt misleidende reclame verboden. Dit gebeurt nu vaak door reclame-uitingen van zogenaamde influencers. Straks moet duidelijk zijn wie de afzender van de reclame-uiting is.

Een en ander staat in een internetconsultatie voor de nationale uitvoeringswet van de Europese Markten in crypto-activa verordening (MiCA) die is gestart voor de duur van zes weken.

De Europese Commissie heeft op 30 juni dit jaar een nieuw wettenpakket in laten gaan om de cryptomarkt te reguleren, getiteld MiCA (Markets in Crypto Assets Regulation).

Aanbieders van crypto’s mogen straks geen te gevaarlijke of ingewikkelde producten verkopen, of kopers bewust verkeerd adviseren. Mocht een platform gehackt worden en crypto’s gestolen worden, dan moeten aanbieders hun klanten compenseren. Ook mogen cryptodienstverleners niet de tegoeden van hun klanten inzetten voor handel voor eigen rekening.

De Europese en nationale cryptowetgeving zorgt voor meer regulering, maar dekt niet alle risico’s af. De cryptohandel blijft een instabiele en risicovolle markt, ook na de invoering van MiCA.

Het ministerie van Financiën drukt kopers op het hart zich goed te informeren over de aanschaf van crypto’s en bekend te zijn met de risico’s die handel in crypto’s met zich meebrengt.

Crypto’s en cryptobedrijven vallen straks onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Toezichthouders van de AFM kijken voortaan mee om te zien of de handel in crypto’s volgens de regels gebeurt en of kopers van crypto’s netjes worden behandeld door crypto-exchanges of aanbieders van wallets of dat er mogelijk sprake is van fraude of oplichting.

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat toezicht houden op partijen die stablecoins uitgeven. DNB controleert of stablecoins ook echt ‘stable’ zijn, stabiel dus, en daadwerkelijk gedekt worden door dollars of euro’s.

Deel dit bericht

8 Reacties

dikke

de stable coins zijn stabieler dan de euro of dollar
zoveel mis informatie etc. om de normale burger weg te houden van de crypto… in 2030 wordt wel weer duidelijk hoe erg de overheid ons wil pakken

Mick

De titel van dit bericht klopt toch ook helemaal niet? Je kan en blijft ze gewoon kunnen kopen. Er komt alleen wat strengere regelgeving rondom exchanges en crypto derivatives..

TvdH

De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) hebben sinds afgelopen najaar een code waarin ze oa beloven dat de leden zich inzetten voor reclame die als zodanig herkenbaar is.

In praktijk wordt die code niet nageleefd. Er is geen toezicht en geen handhaving. Vrijwel alle crypto-newssites, -blogs en andere media staan vol verborgen affiliatelinks, herkenbaar aan #A en #R codes. Dat is in strijd met de Wet Oneerlijke Handelspraktijken, maar niemand die zich daar druk om maakt.

De Reclamecode Social Media & Influencer Marketing is niet van toepassing als er geen sprake is van reagerende bezoekers op deze newssites, blogs en vlogs. De Reclamecodecommissie heeft eigenlijk geen zin in klachten, te ingewikkeld. Die richt zich liever op mainstream reclame in mainstream media.

Gelukkig lost dit probleem zich vanzelf op als na FTX nog wat andere platforms imploderen.

Luuk

een stable-coin die stabieler is dan een fiat als de dollar of euro? Waaraan is die stabiel dan? In correlatie met wat? 😉

Wesley Fransen

De enige stabiele factor in dit bericht zijn de diverse stable coins die wel zorgen voor het veilig behouden van gelden van mensen tegenover de Nederlandse banken die geen zekerheid meer bieden en voor elke beweging hun klanten geld vragen.

Crypto daarintegen is gedecentraliseerd en heeft bank geen enkel inzicht en toegang

Hoe dan ook. Ook Nederland kan niet meer onder crypto uit. Het is er, het werkt, we er aan.

Dat banken dit gemanipuleerde bericht in een verkeerde context gebruiken om crypto investeerders op het verkeerde been te zetten, zegt voldoende over het plan achter dit idee en bericht.

Er is geen beter en sterker investering momenteel dan crypto.

Meer info?
http://www.instagram.com/ItsWesleyFransen

Jaap - Carbify

Crypto en vooral blockchain is the way to go. Banken en overheden denken vaak alle wijsheid in pacht te hebben terwijl de consument mag betalen voor alle blunders. (Omvallende banken, mega inflatie door geld pers, gigantische uitgaven die een normaal commercieel bedrijf nooit zou overwegen etc)

Wel is het zo dat er veel opportunisten projecten starten. Dat zorgt voor brandstof voor banken/overheid om crypto in een slecht daglicht te zetten. Bitcoin is het perfecte voorbeeld van een nieuwe economie en manier om geld met elkaar uit te wisselen. Betrouwbaar, waardevol en zonder dure en onbetrouwbare layer (bank) ertussen.

Verder zijn er een paar zeer mooie ontwikkelingen gaande. Projecten die blockchain technology omarmen en fantastische oplossingen bouwen!

The dude

Vraag anders maar eens even aan een willekeurige inwoner van Turkije of die niet liever Bitcoins had gekocht van zijn spaargeld een paar jaar geleden…

Patin Pretu

De overheden willen niet dat er teveel rijke mensen rondlopen doormiddel van crypto.
ze verliezen alle macht en controle op die manier.
Dus gewoon je crypto blijven kopen !!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond