Deel dit artikel
-

Verkoop Galaxy Note 7 langzaam op gang

De verkoop van de geplaagde Galaxy Note7 komt nu dan toch langzaam op gang. Samsung Nederland zal vanaf maandag 10 oktober de eerste Galaxy Note7 smartphones leveren aan klanten in de Nederland die zich eerder dit jaar hebben aangemeld bij de voorinschrijving.

Tot nu toe heeft geen enkele levering van Galaxy Note7 toestellen in Nederland plaatsgevonden. De datum van de algemene introductie van de Galaxy Note7 in de Nederlandse markt ligt nog niet vast.

Klanten die een Galaxy Note7 ontvangen, krijgen als compensatie voor het wachten een geheugenkaart van 128GB toegestuurd. Daarnaast krijgen alle nieuwe Galaxy Note7 toestellen een software-update, waardoor een groen batterij-icoontje in de statusbalk te zien is als bewijs voor de batterijveiligheid van het toestel. Ook op de verpakkingen van de Galaxy Note7 toestellen komt een zwarte icoontje dat aantoont dat het om een nieuw toestel gaat.

Als gevolg van 35 incidenten met batterijen, werd de verkoop van de Galaxy Note7 op 2 september wereldwijd opgeschort.

Deel dit bericht

4 Reacties

Nico de Boer

Inmiddels zijn het aantal incidentan al over de 100!

Nico

Ben ik de enige??
Enkel maanden geleden zag ik al uit naar de nieuwe Note(?)! ? Staat voor 6 of slaan we die over en wordt het 7. Het wordt wederom het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Allom speculaties: 4200mAh batterij, Snapdragon of Exynos maar met een hoger getal dan bij de S7(edge). Tenminste 6gb of zelfs 8gb werkgeheugen en niet te vergeten tot wel 256gb zeer snel interne opslag en daarnaast nog eens een SD van max 256gb. Later kwam ook nog: Corning gorlla glas 5! Waterdicht hmm, afstotend.
Gaandeweg werd het één na het ander geschrapt! 4200mAh batterij wordt 3500mAh, nog kleiner dan S edge. 6 of 8gb intern werkgeheugen, slechts 4gb. De snelle interne opslag blijft bij 64gb steken. Corning glas 5 blijkt nu in de praktijk net zo krasvast te zijn als plastic. Daarbovenop komt nu ook dat de batterij kan ontploffen. Samsung roept ze daarom allemaal terug, maakt ze open om er een nieuwe in te zetten. Waterdicht (afstotend), nog steeds?
Bij de introductie in de USA werden de snelle intekenaars beloond met een nieuwe Gear VR of met een SD kaart van 256gb. Tot nu toe zie ik dat niet in Nederland.
Is mij deze Note 7 nu €849,- waard? Ben ik de enige die zich nu achter het oor krabt?
Vraag: Wat gebeurd er met die miljoenen Notes die worden teruggeroepen? Een mix van nog niet verkochte- en al gebruikte Notes. Worden die vernietigd of komen die weer in de handel? Worden die dan aangeboden als “REFURBISHED”? Met 2,5 miljoen exemplaren zal de prijs van de Note 7 snel dalen! Hoe kan ik er op vertrouwen dat ik een nieuw exemplaar krijg? Ik ben toch niet van plan €849,- te betalen voor één die “opengepeuterd” is! Eventuele waterschade wordt niet gedekt hóór! Bij mij grote onzekerheid! Een groen icoontje zal dat niet wegnemen!!

The Samsunlu

@ Nico
Je haalt de woorden uit mijn mond. Niets aan toe te voegen.

Ambitionz

@Nico

Geruchten, speculaties en valse vooruitzichten cq verwachtingen zijn bij elke nieuwe S en Note serie prominent aanwezig.
Diverse zogenaamde smartphone specialisten typen hun columns uit en zuigen terplekke van alles en nog wat uit hun duimen.
In mijn stoutste verwachting rekende ik niet op de door jou genoemde specs.
4200mAh en 6 tot 8 Gb RAM??? No whay man…
En ik vind persoonlijk 64gb intern geheugen een prima capaciteit, vooral omdat deze uitbreidbaar is tot 320Gb inclusief.
Meer dan dat jij of elk ander nodig is op een mobiel apparaat.
De rest van je claims kan ik noch bevestigen noch ontkennen, maar ik vind 850,- afgerond een prima bedrag voor een top toestel met dergelijke specificaties.
“De iPhone plus bijvoorbeeld” Is €150,- duurder en heeft in de laagste prijsklasse maar 32Gb intern geheugen en is niet uitbreidbaar.
Ik vind dat Samsung zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en neem mijn spreekwoordelijke petje daar voor af.
Kortom ik vind he verhaal een beetje ongenuanceerd op z’n zachts gezegd!

Groeten!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond