Deel dit artikel
-

Verkoop kabel Delta blijft ongewis

Het Zeeuwse energie- en nutsbedrijf Delta weet nog niet of het zijn kabelactiviteiten gaat afstoten. Vanochtend werd bekend dat het bedrijf op verzoek van zijn aandeelhouders het Amerikaanse Morgan Stanley heeft ingehuurd voor een mogelijke fusie of verkoop.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf staan alle opties open. “Ook verdergaan op de huidige voet, we hopen daar voor de zomer duidelijkheid over te hebben.” In het verleden was de zogenoemde multi utility benadering een belangrijk element in de bedrijfstrategie van Delta, maar dat zou kunnen veranderen.

Delta is nog het enige Nederlandse nutsbedrijf dat naast stroom en water internet, televisie en bellen aanbiedt. De kabel zou een aantrekkelijke prooi kunnen worden voor het straks gefuseerde UPC en Ziggo. Zeeland is ongeveer de enige provincie waar deze twee kabelaars geen toegang hebben. Delta heeft 156.000 abonnees die kabel afnemen.

Delta is daarmee ongeveer even groot als CAIW, maar dat bedrijf zit veel meer verspreid over heel Nederland, onder meer in het Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn en IJsselstein. Naast CAIW, dat in 2012 bijna door KPN was overgenomen, zijn er nog maar een handjevol zelfstandige kabelaars over, waaronder Kabel Noord en REKAM.

Delta is voor de helft in handen van de provincie Zeeland. De overige aandelen zijn verdeeld over negentien Zeeuwse en Noord-Brabantse gemeenten en de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond