Deel dit artikel
-

Verkoop Marktplaats.nl aan Noors Adevinta afgerond

eBay heeft de verkoop aan Adevinta van zijn Classfieds-tak, waar onder andere Marktplaats.nl toe behoort, afgerond.

De Amerikanen maakten dat eerder vandaag bekend. eBay ontvangt 2,5 miljard dollar cash voor de verkoop en een belang van 44 procent in de koper. Het belooft tevens zijn belang in Adevinta in de komende 18 maanden terug te brengen tot 33 procent om de Oostenrijkse mededingingsautoriteit tevreden te stellen.

Behalve Marktplaats.nl behoort bijvoorbeeld ook 2dehands.be tot de groep, leboncoin uit Frankrijk, mobile.de en eBay Kleinanzeigen uit Duitsland, Kijiji in Canada, fotocasa en InfoJobs in Spanje en de helft van OLX Brasil.

Adevinta is een spin-off van de Noorse uitgeverij Schibsted, waar de Nederlandse Eugenie van Wychen commissaris is sinds 2012. Zij is ook algemeen directeur van FD Mediagroep.

De Noren kregen in juli 2020 groen licht van de leiding van eBay om Classifieds over te nemen. De dochter voor rubrieksadvertenties stond sinds maart 2019 in de etalage.

eBay kocht Marktplaats.nl in 2004 voor het destijds duizelingwekkende bedrag van 225 miljoen euro. CEO Meg Whitman kwam persoonlijk naar Emmeloord om te zien waarvoor ze had getekend. In 2013 werden daar 2dehands.nl en 2dehands.be van internetbureau TTY aan toegevoegd. Marktplaats.nl boekte in 2018 een omzet van 386 miljoen euro.

Foto: Luca Sartoni (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond