Deel dit artikel
-

Verkoop NFT’s daalt sterk in derde kwartaal

De verkoop van niet-fungibele tokens daalde sterk in het derde kwartaal, volgens analist DappRadar. In 2021 waren ze niet aan te slepen.

In het derde kwartaal van 2022 3,4 miljard aan NFT-omzet gegenereerd, een daling van 8,4 miljard in het voorgaande kwartaal en 12,5 miljard op de piek van de markt in het eerste kwartaal van het jaar.

Een NFT is een niet-inwisselbaar document van echtheid waarmee het eigenaarschap van digitale objecten wordt aangetoond. Dat document is vastgelegd in de blockchain, het grootboek waarvan ook cryptomunten gebruikmaken.

De NFT leek een nieuwe wereld te openen voor illustratoren, fotografen en kunstenaars, die hun digitale creaties kunnen verkopen als fysieke schilderijen, foto’s tekeningen of schetsen. Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld, verdiende vorig jaar 100 miljoen dollar aan de veiling van NFT’s. Zo werd in juni een zeldzame CryptoPunk, de Covid Alien, geveild voor 11,8 miljoen dollar.

p zijn hoogtepunt trok de NFT-markt enorme bedragen aan, waaronder 2,9 miljoen voor een token van de eerste tweet van Twitters medeoprichter Jack Dorsey. Een digitale collage van de beeldend kunstenaar Beeple bracht 69 miljoen dollar op en het belangrijkste token voor het play to earn videospel Axie Infinity bereikte een totale waarde van 9,75 miljard.

De omzet op de grootste NFT-marktplaats, OpenSea, daalde in september voor de vijfde opeenvolgende maand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond