Deel dit artikel
-

Verkoop VR hardware trekt enorm aan

De verkoop van VR hardware trekt flink aan, volgens recente cijfers van SuperData Research (Nielsen). In 2018 bedroeg de omzet 3,6 miljard, flink hoger dan eerdere voorspellingen van 3,3 miljard.

Sony’s PlayStation VR leidt de markt met 700.000 verkochte eenheden. Oculus Go staat met 550.000 exemplaren op de tweede plaats, van de Oculus Rift en HTC werden resp. 160.000 en 130.000 exemplaren afgezet.

Deels dankzij sterk verlaagde prijzen. Zo ging de Oculus Go voor 199 dollar weg.

SuperData verwacht veel van de aanstaande headset Quest van Oculus. Daarvan zullen er al gauw 1,2 miljoen van worden verkocht.

De meest verkochte software valt in de categorie games.

Deel dit bericht

3 Reacties

PS5 - Playstation5kopen.com

Beste,
Ik zag dit bericht en de daarbij horende cijfers. Heeft u deze misschien ook voor alleen Nederland? Lees dat Sony met de VR de markt leidt maar ben benieuwd naar de verkoop resultaten voor alleen Nederland.

Ik verwacht dat de resultaten van de VR bril voor de Playstation 5 vele malen groter zullen zijn trouwens. Buiten de opmars voor de VRbril zie je dat de technologie ook veel beter wordt.

Switch

Een eerder bericht van Emerce laat zien dat al 5% van de Nederlandse huishoudens een VR-bril heeft: https://www.emerce.nl/nieuws/1726860

Dit onderzoek is uitgevoerd door Multiscope onder 6.700 Nederlanders.Is inmiddels wel al bijna een jaar geleden, dus ben inderdaad ook benieuwd naar de laatste cijfers.

Via de data uit mijn eigen website (https://gameconsole-aanbieding.nl) zie ik een enorm toename in zoekvolumes op VR-gerelateerde keywords met een gelijkblijvende positie. Die toename ligt op de 100%, dus zou best kunnen dat inmiddels 10% van de Nederlanders al een VR-bril heeft.

ps-5.nl - ps-5.nl

Is er inmiddels al nieuwe data beschikbaar over de VR modellen?

Denken jullie dat de ps5 de vr bril er gratis bij krijgt of alsnog los moet kopen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond