Deel dit artikel
-

Verkoopdruk Bitcoin door uitbetaling Mt. Gox

De omgevallen cryptobeurs Mt. Gox begint volgende maand met uitbetalingen aan gedupeerden. Zeker 140.000 bitcoins  of Bitcoin Cash komen dan vrij en dat heeft directe gevolgen voor de koers. Die daalde maandag al naar 61.000 dollar.

Experts vrezen een verkoopdruk die de koers nog verder naar beneden kan drukken. Dat komt doordat Gox beleggers activa zullen ontvangen tegen een veel hogere waarde dan toen ze de munten kochten. Een deel van de beleggers zal dan ook willen verkopen.

Mt. Gox was ooit ’s werelds beste crypto-uitwisseling en verwerkte in de beginjaren meer dan 70 procent van alle Bitcoin-transacties. Begin 2014 vielen hackers de beurs aan, wat resulteerde in het verlies van naar schatting 740.000 bitcoins (15 miljard dollar tegen de huidige prijzen).

Mt. Gox was ooit ’s werelds beste crypto-uitwisseling en verwerkte in de beginjaren meer dan 70% van alle bitcoin-transacties. Begin 2014 vielen hackers de beurs aan, wat resulteerde in het verlies van naar schatting 740.000 bitcoins ($ 15 miljard tegen de huidige prijzen). De hack was de grootste van de vele aanvallen op de uitwisseling in de jaren 2010-13.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond