Deel dit artikel
-

Verkoopgroepen Facebook nu ook in Nederland beschikbaar

Facebook Nederland heeft zijn online marktplaats onder de noemer Verkoopgroepen breed uitgerold. Via dit platform kunnen Facebook leden tweedehands of eigengemaakte spullen verkopen.

Facebook had het platform in februari al aangekondigd voor de Amerikaanse markt, voor zowel het web als de apps voor iOS en Android. Facebook Nederland heeft de uitrol voor Nederland bevestigd.

Verkoopgroepen, eigenlijk gewoon besloten gebruikersgroepen zoals die al langer bestaan op Facebook, zijn directe concurrentie voor platforms als Etsy en Marktplaats.

Een kaart toont beschikbare verkoopgroepen in de directe omgeving, waarvan gebruikers vervolgens lid kunnen worden om te kopen of te verkopen. Facebook leden verkopen of kopen dus niet alleen binnen de eigen vriendengroep. Ook kunnen zij zoeken in het aanbod.

Toegang tot Verkoopgroepen is mogelijk via een link aan de linkerkant van de Facebook pagina.

Afgelopen najaar testte Facebook in de iPhone app als de lokale marktplaats Local Market. Die bevatte knoppen voor onder meer kleding, boeken, kunst, auto’s, antiek en huishoudelijke artikelen, maar bijvoorbeeld ook evenementen. In de Facebook app is Verkoopgroepen nog niet beschikbaar.

Capture

Deel dit bericht

1 Reacties

Robin

Enige alertheid is wel aan te raden bij het shoppen op Facebook. Facebook’s houding helpt niet echt mee om handel ook veilig te maken:
http://www.buzzfeed.com/sapna/say-no-to-the-dress

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond