Deel dit artikel
-

Verkoopresultaat van Google TV valt tegen

Hardware producent Logitech meldt tegenvallende resultaten voor de verkoop van Google TV. De omzet kwam uit op een kwart van wat verwacht werd.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Logitech eind vorige week publiceerde (PDF).

De omzet van Logitech Revue met Google TV kwam uit op 5 miljoen dollar, terwijl het bedrijf op 18 miljoen dollar had gerekend. In het laatste kwartaal van 2010, waar de decembermaand traditioneel een impuls aan de verkopen geeft, kwam dat specifieke verkoopcijfers nog uit op 22 miljoen.

Het bedrijf maakt bekend dat het de marketinginspanningen voor Google TV terugschroeft, maar niet stil legt. In een toelichting op de cijfers zegt Logitech dat het inzet op de volgende generatie apparatuur met Google TV. Het rekent er op dat de vraag naar internettelevisie dan in het algemeen zal groeien, waardoor ook de vraag naar zijn Revue-product inherent zal stijgen.

De tv-productlijn an sich noteerde wel een omzetgroei, van 13 procent. Dat komt grotendeels op het konto van de Logitech-afstandsbedieningen.

Google TV is sinds oktober 2010 beschikbaar op de Amerikaanse markt. Consumenten die een kastje met de Google TV-software kopen kunnen surfen, mailen en chatten zoals ze van de desktop gewend zijn. Google levert een extra laag waardoor gebruikers eenvoudig naar media kunnen zoeken op het web en in het aanbod van partners als CNN, HBO, Amazon, Youtube en Netflix.

Vermoedelijk zal de tv-technologie in de loop van 2011 beschikbaar komen op de Europese markt.

Uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat zeventien procent van de Nederlanders wel eens internet via de televisie, terwijl 44 procent die optie ter beschikking heeft. Of de onbekendheid met die optie of het gebrek aan aanbod zorgt ervoor 70 procent de internetaansluiting op zijn huiskamerscherm niet gebruikt.

Uit een onderzoek van GfK bleek onlangs dat de helft van de Nederlanders in 2013 kan internetten via de televisie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond