Deel dit artikel
-

Verkoper illegale tv abonnementen is BREIN vooralsnog te slim af

Stichting BREIN lukt het vooralsnog niet om de verkoop van illegale tv abonnementen te staken, zo blijkt uit een mededeling op haar site.

In een gerechtelijke procedure tegen een Nederlandse bank heeft BREIN de naam-, adres- en woonplaatsgegevens (NAW) verkregen van een rekeninghouder die illegale IPTV abonnementen verkocht via een aantal websites en zich daarbij anoniem probeerde te houden. De rechter oordeelde dat het onrechtmatig van de bank was om de NAW-gegevens niet aan BREIN af te geven.

BREIN heeft daarna een zogeheten ex parte rechterlijk bevel om de handel te staken betekend op het adres van de man in Brazilië. Hij heeft zijn handel echter niet gestaakt en daardoor een totaal van 420.000 euro aan dwangsommen verbeurd die hem zijn aangezegd.

De man heeft de domeinnamen vervolgens overgeschreven naar een niet identificeerbaar persoon en die zijn daarom op verzoek van BREIN geschorst en geblokkeerd door de uitgifte-instantie.

De illegale verkoop via die sites is daardoor niet meer mogelijk, maar gaat toch nog door op een nieuw maar veel minder bezocht domein. BREIN heeft daarom een bodemprocedure ingesteld met betrekking tot de dwangsommen en de overdracht van de domeinnamen.

Ook zal BREIN aangifte doen bij de autoriteiten tegen de man vanwege diens ‘volharding in grootschalige inbreuk’.

BREIN heeft ook in een andere zaak vooralsnog aan het kortste eind getrokken. Ziggo hoeft waarschuwingsbrieven van de rechter niet door te sturen naar frequente torrentgebruikers. Dan kan pas al de Autoriteit Persoonsgegevens een vergunning afgeeft.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hans

IPTV providers gewoon doorgaan .Want Brein en de FIOD dat zijn pas criminele organisaties en wat te denken van die TV providers, zoal Ziggo en nog zoveel meer,steeds maar duurder maken die abonnementen ,pure geldklopperij

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond