Deel dit artikel
-

Flink verlies voor JD.com

De Chinese online retailer JD.com heeft in het vierde kwartaal flink verlies geleden, omgerekend 61,5 miljoen dollar, vergeleken met een winst een jaar eerder.

De netto-omzet voor het vierde kwartaal van 2021 bedroeg omgerekend 43,3 miljard dollar, een stijging van 23 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020 en overeenkomstig de verwachting van analisten. De netto-omzet voor het volledige jaar 2021 bedroeg 149,3 miljard dollar, een stijging van 27,6 procent ten opzichte van het volledige jaar 2020.

Het bedrijf heeft al enige tijd te maken met en terugloop van klanten.

In het vierde kwartaal heeft JD.com zijn omni-channel formule verder uitgebreid door de samenwerking met meer dan 600 winkels van China Resources Vanguard, een van de grootste winkelketens van China.

In januari 2022 kondigde JD.com zijn strategische partnerschap met Shopify aan.

Op 31 december 2021 exploiteerde JD Logistics verder meer dan 1300 magazijnen, die een totale bruto vloeroppervlakte van meer dan 24 miljoen vierkante meter bestreken.

JD.com is sinds kort ook in Nederland actief. De Chinese webgigant heeft in Leiden onlangs haar eerste fysieke winkel in Nederland geopend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond