Deel dit artikel
-

Verlies Lyft valt reuze mee

Uber rivaal Lyft Inc rapporteerde dinsdag aanzienlijk lagere verliezen dan verwacht en herhaalde zijn doel om in het derde kwartaal op aangepaste basis winstgevend te zijn dankzij aanhoudende kostenbesparingen waardoor het bedrijf meer per rit kan verdienen.

Lyft rapporteerde een lager aangepast verlies van 73 miljoen dollar vóór rente, belastingen, afschrijvingen en afschrijvingen en een nettoverlies van 427 miljoen.

De omzet bedroeg 609 miljoen doller, hoger dan analisten hadden voorspeld.

Lyft telt inmiddels 13,4 miljoen actieve passagiers.

Hoewel appgestuurde taxidiensten langzaam weer uit het dal kruipen, zit het bedrijven als Uber en Lyft niet mee. Zij kampen met tekorten aan chauffeurs en de Amerikaanse minister van Arbeid Marty Walsh wil dat de freelance chauffeurs als volwaardige werknemers worden uitbetaald.

De aandelen in Uber en Lyft daalden maar liefst 8 tot 12 procent na de opmerkingen van Walsh omdat deze bedrijven zijn aangewezen op goedkope flexibele arbeid.

Vanavond publiceert Uber zijn kwartaalcijfers. Beleggers verwachten dat het bedrijf 3,3 miljard aan inkomsten zal boeken, met een nettoverlies van 450 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond