Deel dit artikel
-

Verliezen door cryptohacks stegen met 60 procent tot 1,9 miljard dollar

Verliezen als gevolg van cryptocurrency-hacks stegen met bijna 60 procent in de eerste zeven maanden van het jaar tot 1,9 miljard dollar, aldus blockchain-analysebedrijf Chainalysis.

In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de schade 1,2 miljard dollar.

Chainalysis merkt op dat de trend waarschijnlijk niet snel zal keren, recentelijk nog was er een hack van 190 miljoen van Nomad (een koppeling voor blockchains) een een hack van 5 miljoen van diverse Solana-portefeuilles alleen al in de eerste week van augustus.

DeFi-applicaties, waarvan er vele op de Ethereum-blockchain draaien, zijn financiële platforms die crypto-transacties buiten traditionele banken mogelijk maken. DeFi-protocollen zijn kwetsbaar omdat hun open source-code kan worden bestudeerd door cybercriminelen die op zoek zijn naar zwakheden.

Veel van de criminele groepen zijn gevestigd in Noord-Korea, die zouden dit jaar al zo’n 1 miljard aan cryptogeld hebben ontvreemd.

Crypto-oplichting zag een daling van 65 procent tot juli, maar dat lijkt vooral te maken te hebben met de sterke daling van de waarde van cryptomunten. Alles bij elkaar zijn die nu 1,1 biljoen dollar waard, volgens CoinGecko, een daling van meer dan 50 procent van ongeveer $ 2,35 biljoen aan het begin van het jaar. Bitcoin is tot nu toe dit jaar ongeveer 48 procent in prijs gedaald en zweefde de afgelopen maanden tussen de 20.000 en 24.000 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond