Deel dit artikel
-

Verliezen Koopjedeal namen fors toe

De verliezen van de failliete webwinkel Koopjedeal liepen de laatste jaren hoog op. Vanaf 2015 was er sprake van een negatief eigen vermogen van 383.371 euro, in 2016 sterk stijgend naar 1,5 miljoen en in 2018 naar 2,8 miljoen euro. Dat blijkt uit het faillissementsverslag dat een dezer dagen is gepubliceerd.

De totale schuld bedraagt maar liefst 5,5 miljoen euro. De boedelsaldo een magere 330.000 euro. De Belastingdienst eist alleen al 225.000 euro (pdf).

De webwinkel is onlangs voor 300.000 euro overgedragen aan Dekbed Discounter, waarvan 50.000 euro voor de domeinnaam.

Als oorzaak van het faillissement noemde de directie een grote brand aan in één van de gehuurde loodsen eind 2018. Hierdoor ging de voorraad met een waarde van ruim 1 miljoen euro in vlammen op en droeg de
onderdekking van deze verzekerde voorraad in combinatie met aanzienlijke onvoorziene additionele verzendkosten ertoe bij dat de liquiditeitspositie onder druk kwam te staan.

Wel besloot men de organisatie meer in te richten op zogenaamde ‘drop-shipping’, waarbij de bestellingen en leveranties van artikelen grotendeels werd uitbesteed aan derden. Door een groot aantal succesvolle beslagleggingen kwam het bedrijf uiteindelijk stil te liggen.

Zeker 5.500 klachten zijn volgens de curator binnengekomen via het emailaccount: klacht@koopjedeal.nl.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond