Deel dit artikel
-

Vermeende Bitcoin-uitvinder ontkent nog een keer

De man die volgens Newsweek werd ontmaskerd als de uitvinder van de Bitcoin, heeft afgelopen weekend nogmaals ontkend dat hij iets met de cryptomunt te maken heeft. Dit keer trouwens via een advocaat.

‘Ik schrijf dit om mijn naam te zuiveren’, zo laat de Japanse Amerikaanse Satoshi Nakamoto weten.

Nakamoto benadrukt dat hij ingenieur is, wel kan programmeren, maar nooit iets heeft gedaan met cryptografie, peer-to-peersystemen of alternatieve geldstelsels . In de afgelopen tien jaar heeft hij geen stabiele baan kunnen krijgen.

De geheimzinnige persoon achter de schepping van de digitale munt stond bekend onder de naam Satoshi Nakamoto, en de uitvinder bleek net zo te heten, suggereerde Newsweek in een artikel dat veel publiciteit genereerde. Zijn familie kon dat niet bevestigen. Ze herkenden evenmin zijn schrijfstijl. Wel wilden ze toegeven dat hij briljant was. Ook met computers. ‘Hij is gefocust en eclectisch in zijn denkwijze.’

De verslaggever was louter afgegaan op de naam, vanuit de veronderstelling dat er geen reden was om een pseudoniem te gebruiken. Er wonen diverse Satoshi Nakamotos in de VS, en een database voor gelegaliseerde immigranten leidde naar e-mailcontact met de Japanner, die van modeltreinen houdt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond