Deel dit artikel
-

Verrassend: Boeken grote groeier in e-commerce

Amazon en bol.com zijn er groot mee geworden en het lijkt een uitgekauwde markt, maar toch blijkt online boekenhandel nu pas echt een hoge vlucht te nemen.

Dat laten nieuwe cijfers zien van dataleverancier Icecat. Boeken is de nummer twaalf-categorie in het e-commercelandschap wereldwijd. Het aantal keer dat webwinkel naar productinformatie is gevraagd over boeken groeide in 2018 met 3.438 procent.

Icecat de enorme groei vanuit ‘het groeiende belang van boeken verkopen via het online kanaal. Marktplaatsen als Amazon hebben niet het alleenrecht op boekverkoop via internet.’

Een van de best presterende audio- en e-bookuitgevers is Hachette UK. Dat staat op plaats negentig in de top 1000 grootste data-afnemers.

De cijfers van Icecat zeggen niets over de omzet bij webwinkels die de Nederlandse data gebruiken. Het zegt enkel iets over hoe vaak er productdetails zijn weergegeven bij shops, marktplaatsen en vergelijkingssites.

De zich het snelst ontwikkelende verticaal is Fashion, mede omdat data over kleding zich makkelijk laat standaardiseren. De outperformers in dit segment zijn schoenmerken Nike (+198%), en Adidas (+296%).

Foto: faircompanies (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond