Deel dit artikel
-

Versatel weer gepasseerd via p2p-programma’s

Versatel is dit weekend wederom gepasseerd doordat internetters gratis live naar PSV-Ajax konden kijken. Dat kon met behulp van p2p-programma's.

Op peer-to-peernetwerken als pplive en sopcast delen internetters rechtstreekse tv-beelden met elkaar, net zoals ze muziek- en videobestanden uitwisselen op KaZaA of Limewire. De beelden van PSV-Ajax waren afkomstig van buitenlandse voetbalkanalen, zoals het Chinese Goal TV.

De afgelopen weken was vrijwel geen Nederlands voetbal te zien op de p2p-programma’s, omdat de meeste buitenlandse zenders geen reguliere Nederlandse wedstrijden uitzenden, maar vooral duels uit de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A. Maar bij de topper PSV-Ajax had de internetter dit weekend zelfs keus uit meerdere programma’s.

De kwaliteit van de streams laat overigens nog veel te wensen over. De maximale snelheid waarmee de beelden binnenkomen ligt rond de 300 kbps. Bovendien is het commentaar in een vreemde taal en treedt er een vertraging van een paar minuten op.

De Eredivisie CS heeft ’p2p-tv’ nog altijd in onderzoek. Versatel staat machteloos. Volgens woordvoerster Cilesta van Doorn gaat het alleen om beelden van buitenlandse zenders en zijn er nog nooit Versatel-beelden via internet verder verspreid naar niet-abonnees. Het aantal abonnees op de voetbaldienst maakt Versatel op 2 november bekend.

Deel dit bericht

3 Reacties

jorn

Ja sorry hoor, balen dat dit gebeurt voor versatel, maar ik zat zondag klaar op de bank om via versatel een mooie wedstrijd te gaan kijken, krijg ik de hele dag geen signaal door.. Geen internet, geen wedstrijden.. en natuurlijk hadden ze geen idee waar het aan lag. zucht, dan begrijp je dit soort initiatieven toch een stuk beter..

Hermsen

Tja…..als je 10 miljoen euro's moet tellen dan heb je geen tijd voor P2P Snap niet dat Versatel hier zo'n moeite mee heeft…ze kunnen mij wel even bellen of mailen… dan zit Voetbal zo in de lucht….

tijntje

De betrouwbaarheid van de streams ligt gemiddeld op 50%. Met andere woorden: haperende beelden op zeer lage kwaliteit. Niet bepaald een leuke ervaring.  En Versatel heeft zeker wel middelen: elke kijker is per definitie distributeur. Herdistributie is illegaal, dus is kijken ook illegaal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond