Deel dit artikel
-

Vershandel Amazon komt naar Engeland

Amazon gaat zijn vershandel AmazonFresh ook internationaal uitbreiden. Dat verklapte Christopher North, chef van Amazon UK, tegenover de Daily Telegraph. AmazonFresh, in de VS alleen nog in Seattle en Los Angeles beschikbaar, komt binnen afzienbare tijd naar Engeland.

Amazon heeft zijn boodschappendienst vijf jaar getest, maar volgend jaar wil Amazon twintig grootstedelijke gebieden bedienen, eerst in de VS, maar uiteindelijk ook daarbuiten.

Alleen al in de VS wordt jaarlijks 568 miljard dollar omgezet via winkels en supermarkten. Daarmee is Amazon in eerste instantie een bedreiging voor supermarkten als Kroger Cop, Safeway en Whole Foods Markets.

Het lijkt er nu op dat Engeland de Europese primeur krijgt. Amazon heeft in Engeland nu al zesduizend mensen in dienst, goed voor een omzet van vier miljard pond, maar volgens North worden dat er de komende jaren drie keer zoveel. Dat lijkt een bedreiging voor fysieke retailers, maar is het volgens North niet: ‘We zijn nog maar een relatief kleine speler.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond