Deel dit artikel
-

Vertraging aanleg glasvezel Rotterdam

De aanleg van glasvezelinternet in Rotterdam en buurtgemeenten door L2Fiber ligt al maanden stil en is kwartalen achter op schema.

Bewoners van de Rotterdamse wijk Kralingen hadden twee jaar geleden al internet met snelheden van honderden megabits moeten hebben via L2Fiber. Andere delen van de stad zouden daarna volgen, evenals Barendrecht en Ridderkerk.

Het AD meldt vanochtend dat er geen aannemer meer is om het graaf- en installatiewerk te verrichten. Het werk ligt stil. De marketingafdeling draait overigens vrolijk door en vertelt op Facebook waarom het een goed idee is om toch maar wel in te schrijven.

De site van de bouwer van het glasvezelnetwerk, begonnen door Oscar Kuiper en Henk Hoven, schrijft: “Gesteund door grote investeerders gebruiken ze hun ruime ervaring om 295.000 woningen in Rotterdam te ‘verglazen’. En dat gaat natuurlijk op z’n Rotterdams: flink aanpakken, geen poespas. Heldere taal richting providers en hun consumenten. De tijd dat de telecommarkt een gesloten bedoening was, is voorbij.”

Even stond het bedrijf vermeld op de site van Freedom Internet als leverancier van glasvezel in Rotterdam.

Gemeente Rotterdam verwijst op zijn site enkel naar KPN als actieve glasvezelaanlegger. “Het streven is om 285.000 woningen en bedrijven in vijf jaar aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van KPN. Na de zomer van 2020 worden de gebieden Centrum-Oost en Delfshaven voorzien van een glasvezelaansluiting. De andere gebieden volgen later.”

Uit onderzoek van Telecompaper bleek afgelopen voorjaar dat ongeveer veertig procent van de Nederlandse huishoudens internet via glasvezel kan afnemen. Glasvezel staat te boeken als een medium dat met hogere snelheden data kan vervoeren dan koper en de tv-kabel.

Foto: Selmer van Alten (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

4G is ook een medium dat met hogere snelheden* data kan vervoeren dan koper en glas.
Kost bovendien maar de helft.

* Instappertje is 100down/40up aan 25/mnd, bij glas is dat 50/5 aan 45/mnd.

Jur

Beste Erwin.

Allereerst moet me van het hart dat jij je informatie baseert op een eenzijdig artikel in het AD. Heb je deze informatie ook geverifieerd?
Kijk maar eens op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/glasvezel/

Toevallig ben ik zelf nauw betrokken bij de aanleg van glasvezel in het centrum van Rotterdam door L2Fiber.
Na vijf jaren telkens de kous op onze kop van KPN te hebben gekregen dat deze telecom reus geenszins bereidt leek of zelfs plannen had om glasvezel in bestaande gebouwen in het centrum van Rotterdam aan te leggen, was het dus niet vreemd dat er een andere partij wél de moed had dit mega project op zich te nemen.

Inmiddels staan zowel KPN als Ziggo ineens op onze stoepen om ons – ondanks de inmiddels gestarte aanleg door het piepkleine L2F – alsnog over te halen om met hen in zee te gaan.

Daarbij lijken ze zelfs gebruik te maken van gorilla tactieken om daarmee L2F te dwarsbomen. Zo zou het eenzijdige artikel in het AD dus een vertekend beeld van de werkelijkheid kunnen scheppen en een verdeel en heers kunnen bewerkstelligen?
Klinkt dit niet verdacht?

ik ben voor onafhankelijk en eerlijk internet. Daarom steun ik als founding member ook Freedom.

Hoe onafhankelijk ben jij???

Jur

Voor alle duidelijkheid en volledigheid van je artikel: L2Fiber staat gewoon op de website van Freedom.

https://freedom.nl/diensten/internet/1-gbit-s-glasvezel-l2fiber-netwerk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond