Deel dit artikel
-

‘Vertraging goederenlevering uit China loopt op’

Leveringen uit China aan bijvoorbeeld webwinkels kunnen vanaf volgende maand vertraagd raken. Dat komt dan voornamelijk door de Olympische Spelen en het Chinese nieuwjaar.

Dat is het directe gevolg van aanhoudende onrust in het wereldwijde goederentransport. Databedrijf Shypple uit Rotterdam voorspelt dat op basis van zijn ervaringen en zicht op internationale bevoorradingslijnen.

Dankzij knelpunten in de vervoerssector, en door de toenemende vraag vanuit de consument, lopen de vertragingen voor de levering van goederen hoog op. Waar de gemiddelde vertraging per container in januari 2019 nog ongeveer een halve dag was, is dit eind 2021 al ruim een week. Dit maakt het netwerk voor het verschepen van goederen steeds kwetsbaarder.

Volgende maand vinden in China, ‘de fabriek van de wereld’, twee grote events plaats die voor meer vertraging kunnen zorgen. Tijdens het Chinese nieuwjaar liggen veel werkzaamheden stil en verlaten werknemers hun woonplek om samen met de familie elders het nieuwjaar te vieren. Dit wordt versterkt door de organisatie van een van de grootste sportevenementen ter wereld, de Olympische Winterspelen. Er bestaat een reële kans dat sterk vervuilende fabrieken in China de deuren moeten sluiten om de uitstoot te verminderen terwijl de sporters in het land actief zijn.

Daar komt bij dat China een ‘zero-tolerance’-beleid voert voor COVID-19. Dat kan betekenen dat hele steden, ook havensteden, meerdere dagen in quarantaine moeten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond