Deel dit artikel
-

Vertrouwen in cryptomunten krijgt flinke deuk

De malaise in de cryptomarkten lijkt aan te houden. De belangrijkste cryptomunten leverden donderdag fors in en de Bitcoin stond vanochtend zelfs op 6740 dollar.

Na de koerscorrectie eerder dit jaar, die ook wordt omschreven als een crash, is het vertrouwen van beleggers in de munten verdwenen. Behalve het besef dat investeren in een volatiele markt risico’s inhoudt, speelt ook de onzekerheid over regulering een rol. Steeds meer landen willen de handel in cryptomunten en muntuitgiftes (ICO’s) aan banden leggen.

De Bitcoin is zelfs onder het psychologische steunniveau van 7700 dollar uitgekomen. De Ether zakte donderdag onder de 400 dollar, zijn laagste positie sinds november.

De totale marktwaarde gedaald een piek van 800 miljard dollar in december tot een kleine 280 miljard dollar donderdag.

Nederlanders zijn niettemin positief over cryptobeleggingen. Respondenten van een onderzoek van GfK onder meer dan 50.000 Nederlanders zeggen dat ze ondanks scherpe koerscorrecties nog steeds rendement hebben.

Slechts een derde van de Nederlandse cryptobelegger zou een negatief rendement hebben op zijn investering. Eén op de vijf geeft zelfs aan dat het oorspronkelijk ingelegde bedrag meer dan verdubbeld is en gemiddeld heeft de cryptobelegger een rendement van 165 procent.

Inmiddels belegt 4 procent van de volwassen Nederlanders in cryptomunten, omgerekend zo’n 540.000 mensen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond