Deel dit artikel
-

Verwijderingsverzoek Google door moordenaar Jesse Dingemans afgewezen

Een verwijderingsverzoek aan Google door de uit Curaçao afkomstige Julien C., die werd veroordeeld voor de moord in 2006 op de 8-jarige Jesse Dingemans, is door de rechter afgewezen.

C. kwam enkele jaren terug in het nieuws omdat hij zijn veroordeling heeft aangevochten bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

C. was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar en zeven maanden met oplegging van tbs. Dat laatste traject loopt nog.

De zoekresultaten belemmeren hem ernstig in zijn mogelijkheden om een baan te vinden, zo betoogde C. in de rechtbank. C. ondervindt ‘substantiële hinder’ van deze zoekresultaten, omdat hij bij sollicitatieprocedures met de informatie uit zijn verleden wordt geconfronteerd. Sinds augustus volgt hij een opleiding tot Junior Software Tester. Deze opleiding duurt twaalf maanden.

Google heeft naar aanleiding van een eerder verzoek al 100 verwijzingen vrijwillig verwijderd, maar wilde niet verder gaan.

De rechtbank heeft het verzoek grotendeels afgewezen. Als argument noemt de rechtbank ‘zwaarwegend publiek belang, mede in het licht van het feit dat het door verzoeker af te leggen resocialisatietraject en de door hem te volgen behandeling in het kader van de tbs-maatregel nog niet zijn afgerond,’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond