Deel dit artikel
-

Verzet tegen overname VI door online uitgever

Het personeel en redactie van Voetbal International willen juridische stappen stappen nemen tegen de directie van WPG nu het blad wordt overgeheveld naar Digital Enterprises (DE), vooral bekend van Voetbalprimeur.nl.

Men vreest dat de online uitgever geen affiniteit en ervaring heeft met het uitgeven van bladen. Eerder dit jaar hebben de redactieraad, de ondernemingsraad en het management team zich uitgesproken tegen de overname door DE. De redactieraad heeft een advocaat in de arm genomen tegen de directie van WPG om de verkoop nietig te verklaren, meldt het AD.

De verkoop, waarover geen financiële details naar buiten zijn gebracht, volgt na diverse reorganisaties. De redactie had april van dit jaar zelf tevergeefs een andere partij naar voren geschoven: Doorakkeren BV, een joint venture van bekende uitgevers.

Digital Enterprises maakt zich hard voor een duurzame toekomst voor VI, inclusief sterke garanties voor de werknemers, zo valt te lezen in een persverklaring.

‘Voor ons mediahuis met een totaal bereik van 12 miljoen Nederlanders is de komst van Voetbal InternationaI een perfecte aanvulling op ons bereik,’ zegt CEO Pascal Batelaan van Digital Enterprises.

Digital Enterprises is actief in Nederland en België met voornamelijk sportsites. VoetbalPrimeur is de grootste met 3 miljoen unieke bezoekers per maand. GPblog is een nieuwssite gewijd aan Formule 1 races.

Ook zit het bedrijf achter WePlay Champions, het esports platforms dat millennials, influencers, voetbalclubs en organisaties samenbrengt.

Namens Digital Enterprises zal Hylke van der Meer als interim-directeur/uitgever van Voetbal International het integratieproces begeleiden. Hij komt van de FD Mediagroep en WPG Media.

Foto boven Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan Willem

Bijzonder, je zou verwachten dat als het blad goed presteert ze zich geen enkele zorg zouden moeten maken.

ik neem aan dat de redactie zelf ook niet zit te wachten om te werken aan een verlieslijdend blad.

Insider

De redactie werkt al vele jaren in volle tevredenheid aan een verlieslijdend blad, de rekening leggen ze neer bij de uitgever, zich verschuilend achter een “zo doen we dat hier altijd” mentaliteit en zwaaiend met het redactiestatuut als er gesproken wordt over veranderingen.

Dat wordt slikken bij de nieuwe baas…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond