Deel dit artikel
-

Vessyl, een beker voor goede voornemens

Ik heb me weer laten verleiden. Door de talloze Google Ads in mijn tijdlijn, het filmpje van een conceptproduct, de hype op alle techsites en de korting als je voor 1 januari een exemplaar bestelt van de Vessyl magische beker. Die analyseert elke vloeistof die je erin giet en houdt bij wat je op een dag drinkt.

Ik heb nog geprobeerd om deze keer niet zwichten, maar toen de deadline van 1 januari een paar dagen verwijderd was, kon ik het niet laten er eentje te bestellen. We hebben het over een drinkbeker die straks 200 dollar gaat kosten en via voorinschrijving met 99 dollar nog steeds vijf keer zo duur is als de gemiddelde thermosbeker. Alleen is deze beker in staat om elke drankje dat je erin giet te analyseren. Op samenstelling en het aantal calorieën.

Toegegeven, in het begin zal ik de Vessyl voor zijn party trick gebruiken: giet er wat koffie in en na een paar tellen verschijnt op je smartphone en op de beker het woord coffee, gevolgd door de hoeveelheid cafeïne. Als het drinkbaar is, zal Vessyl het herkennen: frisdrank, bier, fruitdrankjes, smoothies en zelfs mixdrankjes.

Alleen data opslaan en dagelijks statistieken aanmaken zal niet genoeg zijn. Waarschuwingen over je alcoholgebruik, tekort aan vitamine, te weinig water gedronken of teveel aan suiker, dat zijn meldingen die je graag krijgt.

Dat brengt me gelijk wel bij het eerste obstakel: de praktische inzetbaarheid. De hele dag de beker bij je houden en na gebruik van karnemelk weer goed omspoelen voor water, dat is nog te doen. In een Starbucks je koffie overgieten of in een restaurant vragen of ze de wijn in je eigen gebrachte plastic beker kunnen gieten…ik weet het nog zo niet.

Ik kan die ervaringen beter beschrijven als ik de Vessyl een tijdje gebruikt heb. Kan ik gelijk melden of de beker inderdaad in 60 minuten is op te laden via het draadloze oplaadplateau en of je er dan 5 tot 7 dagen gebruik van kan maken. Het is me ook nog niet duidelijk of ik mijn eigen doel kan instellen (bijvoorbeeld: 6 pilsjes per dag is prima, ik hoef daar geen meldingen over, pas bij 8 wil ik een waarschuwing) of dat er een analyse van mijn dagelijkse activiteiten wordt gedaan en op basis daarvan een advies wordt gegeven. Ik kan me ook voorstellen dat een combi met fittrackers, die na een zware workout doorgeeft hoeveel je van wat moet drinken, een welkome aanvulling zou zijn.

Op de blog van Vessyl wordt in ieder geval weer goed bijgehouden hoe de ontwikkeling en de laatste fases naar eindproductie verlopen. Als ik het zo lees, kan dat nog wel eens eind 2015 worden in plaats van begin. Heb ik gelukkig nog even een excuus om me niet aan mijn goeie voornemens te houden van minder alcohol en minstens 2 liter water per dag.

De Vessyl is nog tot 1 januari te bestellen voor 99 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond