Deel dit artikel
-

Vestager: ‘Apple negeert bewust maatregelen ACM’

Eurocommissaris Margrethe Vestager heeft flink uitgehaald naar Apple en suggereert dat het bedrijf er bewust voor kiest om boetes te betalen zodat het niet hoeft te gehoorzamen aan een bevel van toezichthouder ACM.

Apple moest van de ACM per 15 januari 2022 de voorwaarden hebben gewijzigd zodat datingappaanbieders andere betaalsystemen in de app mogen gebruiken naast of in plaats van het betaalsysteem van Apple. Datingappaanbieders moeten in de app ook naar andere betalingsmogelijkheden kunnen verwijzen.

De aangedragen ‘oplossingen’ blijven echter te veel drempels opwerpen voor datingapp-aanbieders die een eigen betaalsysteem willen gebruiken.

Maandag kreeg de techreus een vijfde dwangsom van 5 miljoen euro opgelegd, waarmee de totale boete van de Nederlandse mededingingsautoriteit op 25 miljoen euro komt.

‘Sommige poortwachters kunnen in de verleiding komen om tijd te rekken en proberen de regels te omzeilen,’ waarschuwde Vestager. ‘Het gedrag van Apple in Nederland lijkt hiervan een voorbeeld te zijn.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond