Deel dit artikel
-

Viaplay bereikt ruim 1,8 miljoen personen online

Sinds de introductie als nieuwe streamingsdienst in Nederland heeft Viaplay via haar website of app in de eerste drie weken van maart 1,9 miljoen personen bereikt (1.868.000 personen, 13%, leeftijd 13 jaar en ouder), zo meldt GfK.

Vorig jaar werd bekend dat Viaplay de rechten voor de Formule 1 uitzendingen heeft bemachtigd. In aanloop naar de eerste wedstrijd van het seizoen is het online bereik in de eerste drie weken van maart steeds verder opgelopen.

Relatief gezien werd het hoogte bereik behaald onder 35-49 jarigen (17% bereik), en veel vaker mannen (bereik is 17%) dan vrouwen (bereik is 8%).

De piek in het bereik lag in het eerste raceweekend van vrijdag 18 t/m zondag 20 maart: meer dan 1 miljoen personen hebben toen Viaplay via de app en/of website bezocht.

Naast Viaplay is ook de internationale aanbieder F1 TV populair: in de eerste drie weken van maart keken 650 duizend personen naar Formule 1 via de online videodienst.

Het audio commentaar van de Formule 1 wedstrijd werd bovendien via Grand Prix Radio uitgezonden, met commentaar van Olav Mol die niet meeging in de overstap naar Viaplay. Grand Prix Radio heeft een vergelijkbaar aantal namelijk 600 duizend luisteraars.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marius

Ik vind de verslaggeving van de F1 echt WAARDELOOS en heb direct mijn abo opgezegd. F1 pro TV is een veeeel betere optie en is nog goedkoper ook!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond