Deel dit artikel
-

Viaplay goed genesteld van start in Nederland

Over een maand gaat de nieuwe streamingdienst Viaplay in Nederland van start. De Zweden hebben zich inmiddels ingekapseld bij de grootste tv- en internetproviders en strooien met kortingen.

T-Mobile was een dezer dagen de derde grote breedbandpartij die een meerjarig contract sloot met Nordic Entertainment Group om diens Viaplay in Nederland te verspreiden. Gewapend met aantrekkelijke sportrechten, F1 en voetbal, zoekt de nieuweling de concurrentie met gevestigde tv-zenders en streamingdiensten.

Vanaf 1 maart 2022, de dag waarop Viaplay in Nederland start, zal T-Mobile zijn klanten vier maanden gratis toegang aanbieden in combinatie met een nieuw vast internetabonnement. In een latere fase zal de telecomprovider de streamingdienst ook beschikbaar maken als add-on abonnement in zijn tv- en internetpakketten.

Uit een overzicht van Telecompaper blijkt dat NENT Group alle zeilen bijzet om de Nederlandse consument aan zich te binden. Het heeft al marketing- en distributiedeals met KPN en Ziggo. De meeste bestaande en nieuwe klanten van die aanbieders kunnen moeiteloos aanspraak maken op kortingen die van veertig tot 75 procent kunnen oplopen. Dat laatste geldt voor nieuwe KPN-klanten. Als zij Viaplay kiezen, betalen ze 3,50 per maand.

De kale huur van Viaplay bedraagt 13,99 per maand. Wie echter voor 1 maart aanstaande nog intekent, betaalt 99 euro per jaar.

Met Delta is vooralsnog geen marketingdeal getekend.

Viaplay had aan het einde van het derde kwartaal 3,6 miljoen abonnees internationaal. De kijkers waren samen goed voor 12,9 miljard gestreamde kijkminuten. Viaplay is goed voor 36 procent van de omzet van mediabedrijf NENT Group. Reclame-inkomsten uit Scandinavië zijn goed voor 27 procent, andere abonnementsdiensten 34 procent.

Begin 2021 haalde het bedrijf met een emissie 340 miljoen euro groeigeld op om zijn internationale groeiplannen te financieren.

In het tweede kwartaal van 2022 wil de streamingdienst lanceren in het Verenigd Koninkrijk.

De onderneming is reeds actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Estland, Letland, Litouwen en sinds de zomer ook in Polen.

Update 11-02-2022 11:51:
Klanten van DELTA en Caiway krijgen maandelijks 1 euro korting op de standaardprijs van een Viaplay-abonnement. Daarmee betalen ze in de introductieperiode 8,99 euro en vanaf 1 augustus 12,99 euro per maand. Dat maakten de partijen vanochtend bekend.

Foto: Arthur Cruz (cc)

Deel dit bericht

13 Reacties

Bé Drent

Wat een gedoe om F1 te kijken er zou niemand een abonnement moeten nemen op viaplay .Ben wel liefhebber maar zo gaat de lol er wel af.

Toon

Wil alleen F1 kijken en geen Bundesliga.
Ziggo wordt te duur nu F1 weg is.

In Viaplay heb ik geen trek.
Hoop dat er meer er zo overdenken.

G pijper

Hoop dat Canaldigitaal het ook krijgt want we zijn veel met de camper op weg.

Dennis

Welkom in 2022! Ik heb lekker alvast een early bird korting gescoord voor een heel jaar Viaplay. Kan ik altijd en overal kijken!

Content kost geld mensen…ik snap echt niet de algemene kritiek dat je hier soms leest… Moet de overheid soms ingrijpen om content gratis beschikbaar te houden? Hou toch op…

Kies de streamingsdienst(en) die je graag wilt en kan betalen…en wissel af en toe eens af als je niet meer zoveel naar die dienst kijkt. Dan valt het qua kosten echt allemaal wel mee…

En zorg voor een goedkopere internetverbinding, want juist die zijn bij de reguliere partijen nu veel te duur!

Sjaak

Dan maar geen F1 meer kijken

Hans

Ik zie Viaplay niet in de App store van Google. Klopt dat?

Matt

Ik denk dat ik maar een abbo op f1tv neem. Dat is goedkoper en Alleen maar f1 en geen andere sporten..

A3

Wie is de commentator bij F1tv ?

Viaplay

@A3:
Afgelopen seizoen:

Dutch: FP1,2 and 3 Ronald Van Dam and Qualifying/Race Olav Mol

English: FP1, 2 and 3 David Croft and two of Paul Di Resta, Johnny Herbert, Karun Chandhok, Anthony Davidson. Qualifying/Race Martin Brundle and David Croft

Appie - Selecteer aub

F1 TV is mijn oplossing. De specs van Viaplay zijn bagger.

Viaplay F1

@Appie

Wacht het eerst af.. over twee weken is het 1 maart, dan is de dienst in Nederland.

Streamplayers

5 maanden later zijn de reacties dubbel, de een prijst Viaplay de lucht in omdat ze het bombastische presenteren van Ziggo aardig zat waren, terwijl aan de andere kant de techniek nogal wat te wensen overlaat. Ik ben benieuwd hoe Viaplay zich ontwikkelt in de komende maanden

Erwin Boogert

Streamplayers, deze reactie is nogal SEO-vriendelijk. Van een specialist/betrokkene op het gebied van streaming video verwacht het publiek van Emerce meer.

Daarom een beroep op je inzicht: Hoe lang kan Viaplay steken laten vallen voordat kijkers definitief weg zappen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond