Deel dit artikel
-

‘Viaplay onderhandelt over verkoop Nederlandse uitzendrechten’

Viaplay onderhandelt over de verkoop van zijn Nederlandse uitzendrechten aan Nederlandse marktpartijen. Dat stelt sportmarketeer Chris Woerts bij BNR. Hij noemde met name RTL en VodafoneZiggo. Koerts koopt sportuitzendrechten in voor Talpa.

Viaplay stelde gisteren de publicatie van de kwartaalcijfers uit wegens belangrijke gesprekken over de toekomst van het bedrijf. Mogelijk trekken de Zweden zich terug uit de Nederlandse markt.

Viaplay verkeert in zwaar weer. Het lukt het Zweedse bedrijf niet om de grote investeringen in programma’s en sportlicenties terug te verdienen. Vorig kwartaal leed het Zweedse bedrijf een verlies van omgerekend 6,5 miljoen euro.

Het aantal werknemers was al met 30 procent teruggebracht en ook heeft het bedrijf zich uit meerdere landen teruggetrokken.

Onder meer de Franse mediareus Canal+ en de Tsjechische investeerder PPF Group hebben onlangs een aanzienlijk aandelenpakket van het Zweedse mediabedrijf verworven, maar dat heeft kennelijk niet geholpen om het bedrijf op de been te houden.

De verkoop van Nederlandse uitzendrechten is opmerkelijk, want het bedrijf heeft dankzij de Formule 1 races meer dan een miljoen Nederlandse abonnees, en wilde Nederland als markt behouden.

Naar verluidt heeft Viaplay de zendrechten van Formule 1 en Premier League voetbal ver boven de marktwaarde gekocht en zijn de benaderde partijen niet bereid om enorm grote bedragen op tafel te leggen. Mocht Viaplay de uitzendrechten verkopen, dan moet het bedrijf het te veel betaalde abonnementsgeld van ruim 1 miljoen Nederlandse klanten ook nog terugbetalen.

Viaplay zegt de kwartaalcijfers uiterlijk 28 november te publiceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond