Deel dit artikel
-

Viasat lanceert zijn eerste breedbandsatelliet

Viasat heeft zijn eerste van drie breedbandsatellieten gelanceerd. De node die zich op Europa richt, gaat na de zomer de lucht in. Deze nieuwe generatie hardware richt zich op de hele wereldbevolking.

Na SpaceX, Amazon en Oneweb betreedt een volgende partij de markt voor commercieel breedbandinternet uit de ruimte. Het Amerikaanse Viasat liet maandag zijn eerste satelliet uit de ViaSat 3-lijn lanceren. Die zijn bedoeld om wereldomspannend internet omlaag te stralen voor overheden, grote bedrijven, maar ook de reguliere consument.

Anders dan de andere drie bedrijven brengt Viasat niet duizenden nodes in een baan om de aarde, maar slechts drie. Een voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, een voor Europa en Afrika en een voor Azië en Australazië. Die laatste komt in de loop van 2024 online.

Elke satelliet heeft een capaciteit van 1 Terabit per seconde. De totale capaciteit zal dus 3.000 Gbps zijn als ViaSat 3 helemaal operationeel is.

Het unieke aan de satellieten is, dat ze elk een hele grote reflector hebben. Die fungeert als een spiegel van breedbandinternet dat van honderden aardstations omhoog wordt gestraald.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de prijsstelling, verkoopkanalen en eventueel extra benodigde hardware is nog niets bekend.

Er wordt achter de schermen reeds gewerkt aan ViaSat 4. Daarover zijn vooralsnog geen details bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond