Deel dit artikel
-

ViaTim (afhaalpunten) gaat ook bezorgen

Logistieke start-up ViaTim uit Schiedam voegt een nieuwe dienst toe: bezorgingen in the last mile vanuit de afhaalpunten.

Dit vloeit voort uit het afronden van technische proeven met pakketbedrijven. Die moeten hun systemen zo kunnen inrichten van een ViaTim-punt zowel afhaal- als doorsluispunt wordt gezien. “We zijn klaar om uit te rollen”, aldus directeur Michiel Nieuwkerk.

Webwinkels die ViaTim inzetten kunnen hun shoppende klanten een extra bezorgoptie bieden: afhalen in de buurt bij een particulier. Die particulier treedt op als commercieel afhaalpunt en krijgt daar ook een vergoeding voor. De beoogd ontvangers kunnen hun dozen bijvoorbeeld in de avond ophalen. Bezorgingen in de avond, te voet of met de fiets, is nieuw.

Typische klanten van de start-up zijn webshops, verzenders en bibliotheken.

In september jongstleden kreeg Nieuwkerks een jaar oude bedrijf een investering van een aantal informals. Met dat geld is hij zijn netwerk van afhaalpunten aan het opschalen. “Na de zomer hadden we er zestig, nu 150 en ik denk dat dat er einde jaar 250 zijn. Het doel is 18.000. Dan is er in elke wijk in Nederland een punt in een straal van vierhonderd meter.”

Een ViaTim-punt verwerkt dagelijks gemiddeld tussen de vijf en vijftien pakketten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond