Deel dit artikel
-

VICE wil lineaire tv-zender in Nederland

VICE wil een lineaire tv-zender beginnen in Nederland. Dat zegt CEO Thijs Boon van Vice Media Benelux tegen Adformatie na berichten dat VICE in een joint venture met A&E Networks een Amerikaanse tv-zender gaat lanceren onder de naam Viceland.

Volgens Boon worden de mogelijkheden van een tv zender onderzocht en zijn er gesprekken met verschillende distributeurs gevoerd, waaronder Ziggo en KPN. ‘Wij geloven nog in televisie. Er gaan nog steeds veel euro’s heen en de millennialdoelgroep kijkt echt nog wel tv. Het is de komende vier à vijf jaar zeker nog relevant. Zolang je maar interessante content levert.’

De zender zal het standaard advertentiemodel ‘openbreken’ door na te denken over hoe men tv, digitaal, sociale media en marketingcontent kan inzetten.

De Amerikaanse kabelzender wordt gevuld met muziek, sport en reisverhalen en gaat in februari beginnen. Creatief directeur wordt Spike Jonze.

Vice kent zijn oorsprong in Montreal in 1994, toen nog een gratis punktijdschrift. Recentelijk investeerde Disney 200 miljoen dollar in het bedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond