Deel dit artikel
-

Vice Media vraagt uitstel van betaling

Het ooit door media en publiek bewonderde Vice Media vraagt uitstel van betaling aan. Het hoopt op een nieuwe levenslijn van een consortium van geldschieters.

De surseance moet de leiding ruimte geven om een voorgestelde deal met onder meer Soros Fund Management, Monroe Capital en Fortress Investment Group rond te breien. Vice Media kan zijn schuldeisers niet meer betalen en zoekt bescherming onder de wet.

De schulden lopen in de honderden miljoenen.

Vice Media was in het vorige decennium een uitgever waar velen likkebaardend naar keken. Journalistiek bewandelde het paden die conventionele titels niet begingen en qua vorm zocht het constant vernieuwing. Vice begon als een tijdschrift in Canada en groeide uit tot een internationale uitgever met een waaier aan online titels, spraakmakende videoproducties en tv-deals.

Vice Media is ook in Nederland actief.

Foto: Ralf Steinberger (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Seb

Ik kijk er niet van op. Je merkt de laatste jaren dat Vice vooral heel erg in zichzelf is gaan geloven en naar mijn mening de band met z’n doelgroep verloren is. Het neemt zichzelf veel te serieus, terwijl er voordien met een knipoog geschreven en gefilmd werd.

Vice ging van cool naar geitenwollensok en dat is wat ze merken.

William

Ik heb alleen de tv zender gekend, maar helaas was tien keer niks. Ze hebben het nog lang volgehouden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond