Deel dit artikel
-

VidaXL bouwt nieuw distributiecentrum

Het vanuit Limburg werkende internationale e-commerceplatform VidaXL opent een nieuw distributiecentrum van 80.000 vierkante meter in Venlo.

De opening is gepland voor volgend jaar en brengt de capaciteit in Venlo richting de tweehonderdduizend vierkante meter.

Een van de redenen voor de gewenste extra opslagruimte ligt bij de zakelijke klanten van VidaXL, meldt het bedrijf. Anderhalf jaar geleden begon het met dropshipping. Dat loopt goed.

Dropshipping is de praktijk waarbij een webwinkel enkel een pui exploiteert en orders naar een derde partij doorstuurt waar opslag en verzending plaatsvindt. Die partij is ook eigenaar van de goederen. De shop krijgt een verkoopcommissie.

Deze maand wordt gestart met de bouw van het distributiecentrum. Het eerste pand is al voorzien van een BREEAM-duurzaamheidscertificaat ‘very good’ en voor de nieuwbouw wordt hetzelfde doel nagestreefd.

De komst van de nieuwe locatie zorgt ervoor dat VidaXL op een toch al erg krappe arbeidsmarkt op zoek moet naar een kleine tweehonderd extra medewerkers.

VidaXL boekte over 2017 een omzet van 180 miljoen euro en een winst van 22 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond