Deel dit artikel
-

Videodienst Apple toch vooral abonnementsdienst

De nieuwe videodienst die Apple vanavond (Nederlandse tijd) aankondigt blijkt voorlopig weinig meer dan een abonnenementsplatform. Net zoals bij Amazon kunnen Amerikanen via het platform met een enkele klik abonnementen op HBO, Showtime en Starz afsluiten voor 9,99 dollar per maand per kanaal.

Apple biedt ook eigen content aan, maar die lijkt nogal bescheiden in omvang. Apple heeft onder meer een film met onder andere Bill Murray in voorbereiding. Regisseur is Sofia Coppola. Een animatieserie voor kinderen, een natuurfilm, een serie rondom Snoopy, een comedyserie over dichter Emily Dickinson en een dramaserie met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell zijn eveneens in voorbereiding. Naar verluidt zal de meeste content pas in het najaar verkrijgbaar zijn.

De nieuwe Apple News dienst die vandaag samen met de videodienst wordt aangekondigd gaat 9,99 dollar kosten en omvat 200 tijdschriften en kranten, waaronder The Wall Street Journal.

Volgens Bloomberg is er ook nog een soort Netflix voor games in de maak, waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt games kunt spelen, maar het is niet duidelijk of die maandagavond ook al wordt aangekondigd.

Nieuwe hardware is niet te verwachten. Vorige week kondigde Apple reeds nieuwe iPads, iMacs en AirPods aan.

Ondanks het Amerikaanse karakter van de aankondigingen, is de livestream via de site van Apple vanaf 18.00 uur wereldwijd te volgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond