Deel dit artikel
-

Videodiensten besteden 141 miljoen bruto aan offline media

Sinds januari 2020 tot en met april 2022 hebben de verschillende aanbieders van streaming platforms en kanalen, on-demand ‘tv’, bijna 141 miljoen bruto aan offline mediabestedingen uitgegeven. Disney+ komt naar voren als aanbieder met de grootste bestedingen: 44,9 miljoen euro. zo blijkt uit onderzoek van Adfact.

Drie op de tien Nederlanders is geabonneerd op twee of meer videodiensten. HBO Max en Viaplay werden in maart 2022 geïntroduceerd in Nederland. De diensten hebben nu al ieder minstens een half miljoen Nederlandse abonnees, blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.

Daartegenover staat voor HBO Max een bedrag van 3.3 miljoen aan mediabestedingen sinds januari 2022. Voor Viaplay is dit bedrag 3,1 miljoen sinds 2021.

Uit de gegevens blijkt het medium televisie de hoogste mediawaarde te hebben, gevolgd door Out of Home en radio, in zowel 2020, 2021 als 2022.

Verschillende telecomproviders hebben streaming diensten ingezet om klanten te werven. In de periode januari 2020 t/m april 2022 heeft T-Mobile hier het meest gebruik van gemaakt met 21,4 miljoen euro aan bestedingen, gevolgd door KPN en Youfone. T-Mobile heeft van de 21,4 miljoen euro, ruim 14 miljoen euro (bruto) op de combinatie Netflix/Videoland ingezet met de campagne ‘Unlimited & Entertainment’. De klant kreeg unlimited data inclusief een abonnement op Netflix en Videoland.

In totaal hebben de verschillende telecomaanbieders bijna 28,7 miljoen euro (bruto) uitgegeven aan deze offline reclame. Naast de combinatie Netflix/Videoland waren de streamingdiensten Viaplay en de combinatie ESPN/Fox Sports in trek.

Online mediabestedingen zijn in het onderzoek van Adfact niet meegenomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond