Deel dit artikel
-

De videokijker heeft geen geduld

Het percentage gebruikers dat een video-advertentie volledig bekijkt, is het laagst in Europa en het hoogst in Noord-Amerika. Dat blijkt uit onderzoek van IT bedrijf Akamai.

De positie van een advertentie binnen content bepaalt in belangrijke mate of een gebruiker een video-advertentie volledig bekijkt of niet. Wanneer een advertentie halverwege een online video wordt getoond (mid-roll), is de kans zeer hoog dat hij volledig wordt bekeken, zo blijkt uit onderzoek (pdf) van Akamai.

Bij een pre-roll advertentie, die start voordat de door de gebruiker opgevraagde videocontent afspeelt, is dat minder. Het slechtste moment is direct na videocontent (post-roll): dan wordt slechts 44,7 procent van de getoonde advertenties helemaal bekeken. Bezoekers vertrouwd zijn met een site, kijken vaker video-advertenties volledig dan incidentele bezoekers.

Niet verrassend: Bezoekers zijn toleranter ten opzichte van video-advertenties dan ten opzichte van traag ladende video’s. De kans dat een kijker een site verlaat als hij tien seconden moet wachten voordat een video start; is drie maal zo groot als bij kijkers die gedurende dezelfde tijd een pre-roll advertentie te zien krijgen. Als gebruikers een advertentie afbreken, doen ze dat vaak vrij snel. Een derde vertrekt voordat een kwart van de advertentie is afgespeeld; twee derde voor of rond de helft.

Advertenties die worden getoond bij tv-series of films, worden vaker tot het einde bekeken dan advertenties die worden getoond tijdens korte items, zoals nieuwsclips en sporthoogtepunten. Het tijdstip en de weekdag hebben volgens Akamai geen substantiële invloed op het volledig bekijken van video-advertenties.

Voor het onderzoek werden 367 miljoen video’s en 257 miljoen video-advertenties geanalyseerd met behulp van Akamai Sola Analytics.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond