Deel dit artikel
-

Videoland laat downloaden en offline kijken

Videoland brengt vandaag een nieuwe feature uit waarmee abonnees series en films kunnen downloaden en offline kunnen kijken. Moederbedrijf RTL kijkt tevreden terug op 2016 maar wil nog geen absolute cijfers geven.

De online videotheek introduceert vandaag Download to Go voor het hele Nederlandse aanbod in het assortiment en deels het internationale. Daaronder valt ook het Nederlands drama waarmee Videoland zich wil onderscheiden tegenover de concurrentie.

“De feature zit gewoon inbegrepen in het abonnement en kost niets extra”, licht operationeel directeur Sven Sauvé van RTL Nederland aan Emerce toe. “Het is in de interface goed te zien als een item is te downloaden en hoe groot dat is. Een download blijft 30 dagen beschikbaar. Wanneer je een download begint af te spelen, blijft die 48 uur beschikbaar.”

Het is Videolands ambitie om het hele assortiment, ook het buitenlandse, als download beschikbaar te maken. Daarmee onderscheidt de dienst zich van concurrenten, de grootste natuurlijk Netflix.

“In de promotie richten we ons op doelgroepen als OV-reizigers en ouders met kinderen.” Binnenkort, na een gezamenlijke campagne met Google, houdt RTL een promotiecampagne voor Download To Go.

Over de marktpositie van de videodienst: “Op het gebied van televisie zijn we marktleider, met Videoland zijn we een challenger. We zijn tevreden hoe het afgelopen jaar is gegaan. Het aantal abonnees is gegroeid met een factor drie. Begin 2017 tikken we misschien de vier wel aan. De kijktijd is in dezelfde periode verviervoudigd. Abonnees kijken dagelijks gemiddeld dertig minuten.”

Sauvé rekent met een geclaimd marktaandeel van iets boven de tien procent, al is dat lastig exact te bepalen bij gebrek aan uniforme meetmethodes.

Foto: Anders Bachmann (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond