Deel dit artikel
-

Videoland test doorgifte live zenders

RTL Nederland houdt een proef met doorgifte van zijn live tv-zenders naar Videoland. Daarmee wordt het gat tussen lineaire tv op de kabel en televisie achter een betaalmuur verkleind.

Een kleine groep gebruikers kan, zo weet Telecompaper, sinds kort live televisie kijken in de apps van Videoland. Alle RTL-zenders zijn via die route beschikbaar. De introductie van deze functie werd eind vorige maand al aangekondigd door RTL Nederland-directeur Sven Sauvé tijdens het Cross Media café.

Tijdens dat event vertelde de tv-baas ook al dat er inmiddels aanzienlijke budgetten naar het eigen videokanaal gaan. “We zijn nu op het punt beland dat we al bijna evenveel budget uittrekken voor Videoland als voor lineaire tv”, zei hij destijds.

Over het aantal betalende klanten houdt Sauvé de lippen op elkaar, maar hij liet wel weten dat de kijktijd sinds de uitbraak van het coronavirus met veertig procent is toegenomen.

Net als Netflix en Amazon Prime maakt RTL zijn dochter Videoland interessant door er exclusieve producties op aan te bieden. Daarnaast kunnen fans van bepaalde RTL-programma’s vooruit kijken, afleveringen zien die op televisie later pas worden uitgezonden.

Op groepsniveau streeft RTL op middellange termijn naar vijf à zeven miljoen abonnees voor zijn streamingdiensten, een omzet van 500 miljoen euro en een break-even resultaat per 2025.

Foto: franganillo

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond