Deel dit artikel
-

Videoland wordt uithangbord voor RTL-televisie

RTL Nederland gaat komend jaar meer investeren in eigen tv-series en films. Vaker zullen die eerst in première gaan bij internetdochter Videoland. Later komen ze pas op televisie.

Nieuwe diensten als Videoland en de exploitatie van YouTube-kanalen zullen over vijf jaar een substantieel deel uitmaken van de omzet van RTL Nederland. Dat zegt topman Bert Habets vandaag in een interview met Het Financieele Dagblad.

Cijfers hangt hij niet aan die verwachtingen. Habets’ bedrijf zal dit jaar een omzet boeken van rond de vierhonderd miljoen euro. Internet zal tegen 2020 in ieder geval voor tientallen miljoenen euro’s omzet moeten zorgen.

Het grootste deel van de inkomsten van RTL komt nu uit reclame-tv. Dat zal verschuiven naar abonnementen bij Netflix-concurrent Videoland en branded content. Die laatste categorie is een veelgebruikt verdienmodel bij de exploitatie van YouTube-kanalen. RTL is daarin een nieuwe speler, maar het kan teren op de internationale ervaring van moederbedrijf RTL Group.

Een concreet voorbeeld van de komende vernieuwingen is bijvoorbeeld te zien bij tv-serie Divorce. Het nieuwe seizoen is sinds vorige week al op Videoland te zien. Op televisie moeten de wekelijkse uitzendingen volgend jaar beginnen.

Foto: Alessandro Valli (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond