Deel dit artikel
-

Videoplatform Cammio maakt zich los van TMG

Online video interview platform Cammio wordt door het huidige management overgenomen van TMG. Cammio ziet een mogelijkheid om zich internationaal verder te ontwikkelen in de groeimarkt van online video interviews. Focus van de nieuwe onderneming ligt daarbij op partner en online verkoop. Drie vragen aan CEO Walter Hueber.

Cammio is het online video interview-platform voor een laagdrempelige eerste ontmoeting met sollicitanten. Aan de hand van een aantal vooraf gedefinieerde videovragen of tijdens een live gesprek per webcam krijgen kandidaat en werkgever eenvoudig een eerste indruk van elkaar.

Vanwaar de buy out?
Hueber: “Cammio bouwt momenteel aan een internationaal netwerk van strategische partners die de video interview-functionaliteit aanbieden aan hun bestaande klanten. Dat is eenvoudig te realiseren met een cloudgebaseerde oplossing. We hebben een sterk klantportfolio kunnen opbouwen in Nederland, maar zijn ook al actief in Duitsland, België en Engeland. Maar internationale ambities waren bij TMG in veel mindere mate aanwezig, ook al omdat zij zich meer op B2C-oplossingen richten.”

Waarom heeft TMG het bedrijf dat eigenlijk gekocht?
“TMG nam in 2006 een vijftig procent aandeel in Info Pinnacle, het bedrijf achter Yourfuture.tv en Scholieren.tv. Die sites bieden voorlichting aan scholieren en studenten, en dat is in 2008 uitgebreid naar een volledig belang. Op Yourfuture.tv waren korte filmclips te zien om de banenzoeker een goed beeld te geven van het werken bij een betreffende organisatie. Na mijn komst is Info Pinnacle een online videobedrijf geworden onder de naam Moviebites. Het product Cammio is echt ontwikkeld vanuit onze expertise in online video en employer branding. TMG blijft Cammio overigens gebruiken voor het interviewen en screenen van nieuwe medewerkers, onder meer bij de snel groeiende lokale nieuwssite Dichtbij.”

Welke landen komen er dan nog bij en is er financiering voor de uitbreiding?
“We willen eigenlijk in heel Europa actief worden, althans in landen waar breedband internet beschikbaar is. Dan heb je het vooral over Noord- en Oost-Europa. Zuid-Europa blijft veelal nog achter. Goede verbindingen zijn een voorwaarde om onze diensten aan te bieden. Het geld is er, maar daar kan ik op dit moment niet veel over zeggen. We gaan ook deels uit van organische groei.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond