Deel dit artikel
-

Vier miljoen voor boekingssite bijzondere overnachtingen

De noordelijke investeerder NOM steekt 4 miljoen in het snelgroeiende online boekingsplatform Vipio uit Assen. In tegenstelling tot boekingsites als Airbnb en Booking.com selecteert Vipio alleen bijzondere accommodaties.

Met het nieuwe geld willen de ondernemers achter de drie jaar oude start-up de internationale activiteiten opschalen en het team uitbreiden.

Vipio ging midden in de coronacrisis van start. Het onderscheidt zich van andere ‘huisjessites’ met zijn aanbod. De site toont enkel bijzondere verblijven. Concreet houdt dat in, dat vijf procent van het totale aanbod aan accommodaties bijzonder genoeg is voor het platform. De rest komt er niet op. Een selectieteam werkt streng, met als leidraad ‘Het leven is te kort voor saaie overnachtingen’.

Een van de oprichters is René Schoenmakers (foto, midden). Hij stond ooit aan de basis van Catawiki, wat een internationaal succes werd. Toen was NOM de eerste investeerder. De ondernemer gaat ook dit keer met de Groningers in zee, omdat ze de ondernemer vertrouwen en feitelijk de vrije hand geven.

Tegen Emerce zegt hij: “Nederland en België hadden onze eerste focus, maar we hebben de grens opgerekt en verlegd naar ‘bijzondere accomodaties in Europa’. We gaan bijvoorbeeld ook hard in Duitsland en zien zelfs gasten uit Zuid- en Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Azië en Australië. In Nederland boeken zij graag molens. Deze molen is de meest geboekte.”

“Maar we hebben bijvoorbeeld ook het voormalige vakantiehuis van Freddie Mercury in Montreux, Zwitserland. De foto voor de hoes van Queens laatste plaat is hier gemaakt.”

Sinds de lancering in 2020 gingen al meer dan honderdduizend mensen via Vipio op reis. Dat zijn ook ‘crossborder boekingen’, dus bijvoorbeeld Duitsers die in Frankrijk boeken of Spanjaarden in Italië. Volgens de ondernemer stijgt het aantal herhaalboekingen, wat in e-commerce een teken van succes is. Klanten waarderen het bedrijf en zijn locatieselecties met meer dan een 9,5. Meer cijfers wil Schoenmakers niet kwijt.

Over de waardering van de start-up doen de partijen geen uitspraak.

“De eerste jaren van een start-up vind ik het leukste. Dan ben je echt met de creatieve kant, de maakkant, bezig. Je begint blanco en schept iets uit het niets. Als alles meer uitgekristalliseerd raakt, zoals bij Catawiki het geval werd toen we goed wisten hoe nieuwe landen en nieuwe categorieën te lanceren, dan wordt het minder spannend en meer managen. Ik hoor van andere ondernemers ook vaak dat ze de beginfase daarom de leukste fase van hun bedrijf vonden. Ondernemers zouden daarom gewoon vaker opnieuw moeten beginnen.”

De twee andere oprichters zijn: Mark Borgman (CMO) en Aike van Deursen (CTO (foto, rechts)).

Fotografie: Yolanda Visser

Deel dit bericht

2 Reacties

Marc de Groot - Search Cobra

Wat een gave ontwikkeling mannen! Ik ben trots op de snelle groei en dankbaar dat wij hier al 1,5 jaar een kleine bijdrage aan mogen leveren.

Johan

Leuk idee. Wel twijfels over hoe groot is de markt van unieke objecten? Ik zie op de site ook veel aanbod staan die niet uniek zijn maar standaard vakantiehuizen.

Daarnaast lijkt het verdacht veel op jaren bestaande site origineelovernachten.nl (qua aanbod bijna identiek)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond