Deel dit artikel
-

Vier Nederlandse scale-ups in finale EIT Digital Challenge

De Nederlandse scale-ups BrainCreators, Chargetrip, Neurocast en Smartmile zijn geselecteerd voor de EIT Digital Challenge 2021. Tijdens de finale op 21 september strijden zij om een totaalbedrag van 250.000 euro.

De EIT Digital Challenge, die voor het achtste achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd, is bedoeld voor scale-ups met een onderscheidend product.

De twintig finalisten werden gekozen uit 409 kandidaten uit tien verschillende Europese landen. Gemiddeld hadden deze scale-ups in 2020 een omzet van 1 miljoen euro; bieden ze werk aan ten minste 27 medewerkers en hebben ze de afgelopen jaren 4 miljoen aan investeringen binnengehaald.

Bijna de helft van de genomineerde bedrijven heeft vrouwelijke oprichters of CEO’s.

BrainCreators genereert digitale inspecteurs die repetitieve visuele inspectietaken automatiseren in de publieke ruimte, infrastructuur, retail en afvalverwerking.

Chargetrip maakt naar eigen zeggen elektrisch rijden en opladen eenvoudig en aantrekkelijk, terwijl de oplossing ook de operationele kosten vermindert. Klanten van Chargetrip zijn onder meer fleet operators en telematica aanbieders.

Neurocast is de compleet non-invasieve oplossing voor patiëntmonitoring. Het bedrijf zet alledaagse digitale interacties, zoals smartphonegebruik, om in voor medische monitoring van individuele patiënten.

Smartmile (foto) is een scale-up met een missie: de last mile wereldwijd verduurzamen. De pakketautomaten van het bedrijf hebben zijn door alle koeriers, retailers en consumenten te gebruiken.

De drie winnaars van de EIT Digital Challenge ontvangen een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator ter waarde van 50.000 euro. De EIT Digital Accelerator helpt de scale-ups daarnaast met de uitbreiding van hun activiteiten in Europa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond