Deel dit artikel
-

Vier nieuwe universiteitshoogleraren bestuderen impact kunstmatige intelligentie

De Universiteit van Amsterdam krijgt er vier nieuwe universiteitshoogleraren bij. Zij gaan zich vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines richten op kunstmatige intelligentie (AI) en maatschappelijke vraagstukken daaromheen.

Met het instellen van de nieuwe leerstoelen wil de UvA naar eigen zeggen een extra impuls geven aan het AI-onderzoek en -onderwijs aan de UvA. De werving is inmiddels gestart.

De UvA had al een hotspot voor artificial intelligence ingericht op het Amsterdam Science Park waar onderwijs, onderzoek en samenwerkingsverbanden samenkomen.

Er zijn vier leerstoelen ingesteld met elk een eigen profiel: AI and Information Retrieval (gelieerd aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica), AI and Medical Imaging (gelieerd aan het AMC), Humanities and AI (gelieerd aan Faculteit der Geesteswetenschappen), en Law and Technology with special emphasis on AI (gelieerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid). De benoemingsprocedure voor de universiteitshoogleraar AI and Information Retrieval loopt reeds.
U
De UvA heeft op dit moment vier universiteitshoogleraren: Robbert Dijkgraaf, Alexander Rinnooy Kan, Patti Valkenburg en Frank Vandenbroucke. Zij worden geacht een impuls te geven aan wetenschappelijke ontwikkelingen die de traditionele disciplines overstijgen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de profilering van de universiteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond