Deel dit artikel
-

Vijf deelnemers aan frequentieveiling multiband

Aan de multiband frequentieveiling dit najaar doen vijf marktpartijen mee. Dat maakt Agentschap Telecom bekend. Bij de veiling worden vergunningen voor mobiel internet en mobiel bellen verdeeld.

De veiling vindt plaats via internet en start op 31 oktober aanstaande. De duur ervan hangt af van het verloop van het biedproces. De vergunningen zijn zeventien jaar geldig.

De huidige vergunningen lopen in februari 2013 af. De vergunningen worden daarom opnieuw geveild, zodat iedereen  ook na die datum mobiel kan blijven bellen en internetten. In de veiling gaat het om vergunningen in de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz-band.

De toekomstige vergunninghouders kunnen zelf bepalen welke diensten zij aanbieden en welke technologieën zij daarvoor gebruiken. Dit stimuleert de introductie van nieuwe diensten en innovatie, stelt het agentschap.

Aan de veiling doen enkele nieuwe (niet nader genoemde) toetreders mee. Van de drie gereserveerde vergunningen blijven er twee specifiek voor hen gereserveerd. Op deze wijze geeft het kabinet de concurrentie op de telecommunicatiemarkt een impuls.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond