Deel dit artikel
-

Vijf kandidaten voor Belgische 5G frequenties

Vijf Belgische aanbieders mogen in juni meedoen aan de 5G-frequentieveiling. Er bestaat kans dat naast Proximus, Orange en Telenet een vierde speler actief wordt.

Voor de veiling hebben zich in elk geval vijf kandidaten aangemeld. Welke dat zijn is niet precies bekend, maar Proximus, Orange Belgium en Telenet/Base zitten daar zeker bij.

Ook het bedrijf Citymesh, onderdeel van ICT-groep Cegeka, zou in de race zijn voor een frequentie. De vijfde kandidaat zou het Luikse NRB zijn, een dochter van Ethias en directe concurrent van Cegeka, zo bericht Le Soir.

Er wordt geboden op 900 MHz, 1800 MHz en 2100 MHz die momenteel vooral gebruikt worden voor 2G-, 3G- en 4G-toepassingen. De radiofrequentiebanden op 700 MHz, 1400 MHz en 3600 MHz zijn nieuwe radiofrequentiebanden die als eerste gebruikt zullen kunnen worden voor de 5G-technologie.

De uitrol van het Belgische 5G-netwerk liep vertraging op omdat de federale regering en de deelstaten het niet eens konden worden over de verdeling van opbrengsten van de licenties, naar schatting zo’n 800 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond